Angst en fobie, wat is het verschil?


Het verschil tussen angst en fobie is dat een fobie zeker met hypnose snel en adequaat verholpen worden. Want bij een fobie ben je namelijk alleen bang voor één ding, b.v. een spin, een trap of roltrap, een lift, en vliegtuig, het maakt voor de oplossing niet zoveel uit.

Een fobie is een eenmalige angst, daarom is het zo goed op te lossen met hypnose.

Spinnenangst en hypnose

verschil tussen angst en fobieBij een fobie zijn mensen gefixeerd op dat ene ding. Daar worden ze bang van. Maar de vraag is altijd, waar komt het vandaan? Bij een fobie kan er wel sprake zijn van een belevenis met ‘dat ding’. Dat kan in simpelheid een plaatje zijn, of beelden op televisie.

Mensen in mijn praktijk met een spinnenangst hebben nog nooit een echte ervaring met een spin gehad. Maar zij hebben op televisie een film gezien, en zeker als dat in hun jeugd gebeurd, ontwikkelen zij vanuit hun angst een fobie voor spinnen.

Kan hypnose helpen bij een fobie?

Die ontwikkeling van die fobie gebeurt vaak ’s nachts. De hersenen gaan gewoon door, en als er dan al een kleine angst aanwezig is, wordt deze door de hersens nog verder ingeprent. Zo werkt dat met veel fobieën, die met hypnose heel goed op te lossen zijn, juist omdat ze redelijk eenvoudig zijn.

Een angst zit dieper

Het duidelijke verschil van een fobie met een angst is dat een angst veel dieper kan zitten. Een angst begint ergens als lichte angst (vaak ook onterecht). Deze angst wordt verder aangewakkerd door ‘vermijdend gedrag’. Hierdoor ga je zaken vermijden waardoor je die angst eigenlijk gaan versterken, gaat voeden. Met ook nog vaak als gevolg dat je er nog meerdere angsten bijkrijgt als cadeau.

Pleinvrees wordt steeds groter

verschil tussen angst en fobiePleinvrees is een goed voorbeeld hoe een eenvoudige angst zich kan exploderen als fobie die invloed heeft op de kwaliteit van iemands leven. Het begint met de angst voor het plein, op het plein, bij het plein, vervolgens word je bang voor de mensen op het plein, je wilt niet meer tussen al die mensen zijn.

Maar het gevolg is dat je ook niet meer naar de bioscoop gaat, of naar de supermarkt, of naar verjaardagen. En zo stapel je die angst op tot je een fobie hebt ontwikkeld. Hypnose werkt voor pleinvrees heel goed.

Meerdere angsten, één oorzaak

verschil tussen angst en fobieIn tegenstelling tot wat mensen denken, is angst eigenlijk wat groter dan een fobie, maar ook heel goed te verhelpen met hypnose. Want zodra we bij de oorzaak komen is het probleem opgelost. Sterker nog, als mensen meerdere angsten hebben, zijn deze allemaal vaak terug te leiden naar die ene oorzaak. Want als er één angst is opgelost, volgt de rest ook vaak vanzelf.

Als hypnotiseur is het dus belangrijk om bij die ene oorzaak te komen. Hoe is die angst ontstaan? Dat is voor mij belangrijk om te weten. Zodra die weg is, zijn de andere angsten ook weg. Juist als iemand heel erg gemotiveerd is, is al die narigheid heel snel op te lossen.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl