De oorzaken van een burn out en wat hypnose kan doen

Een burn out oplossen, hoe doe je dat? Tegenwoordig hoor je veel mensen die een burn out hebben. De oorzaak van een burnout is gerelateerd met het feit dat mensen veel te veel informatie binnenkrijgen op hun werk en/of privé. Ze kunnen dit op een gegeven moment niet meer verwerken en raken overspannen. Dit gaat vaak gepaard met angst.

Dat zijn al de eerste signalen; de prikkels niet meer kunnen verwerken waardoor van alles opstapelt.

Herkenbare aanloopperiode

burn out oplossenDie aanloop van ‘het niet meer kunnen behappen’ is iets waaraan je goed kan merken dat je, als je geen hulp zoekt en alsmaar blijft doorgaan, je een burn out zal ontwikkelen.

Niet iedereen krijgt een burn out van teveel signalen, maar mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen het zeker krijgen. Maar een burn out is een woord waar veel onder hangt, het is een grote paraplu met allerlei oorzaken en bijzaken.

Hoe voorkom je dat je een burn out krijgt?

burn out oplossenJe kunt een burn out voorkomen door je meer te ontspannen op je werk en privé. Zeker als je al de eerste signalen krijgt van overspannenheid, geeft ontspanning de rust. Laat alles eens zoals het is. Blijf gewoon je werk doen (afleiding) maar voorkom dat je steeds harder gaat werken. Hypnose kan overigens ook goed werken als gewone ontspanningsmethode.

Die drukte is vooral in deze tijd een grote valkuil. Steeds meer werk op je schouders (laten) leggen is niet handig. Ook je druk maken over wat je collega’s over je denken, samen met het perfectionistisch willen zijn, zijn perfecte brandstoffen voor een burn out!

Burn out oplossen met hypnose

burn out oplossenIk heb zelf een burn out gehad dus ik heb er persoonlijk ervaring mee. Ook weet ik dat niet iedere burn out hetzelfde is, net zoals dat niet ieder mens hetzelfde is.

Mijn arts zei toen ‘Je hebt 15 jaar hard gewerkt om een burn out te krijgen, dus die tijd heb je ook nodig om af te bouwen.’ Ik was het daar niet mee eens en heb mezelf met hypnose genezen. Ik kon binnen een jaar weer aan het werk.

Wat voor vorm burn out heb je?

Die methode hypnose, pas ik nu ook op cliënten toe. Allereerst kijk ik naar de vorm van de burn out, hoe zijn ze daar aan gekomen, wat zijn de grote pijlers, wat speelt er het meest bij hun burn out?. Op die manier pakken we de burn out aan om er vanaf te komen.

Hypnose werkt op een snelle manier, dus een burnout oplossen met hypnose heeft een grote kans. De kans dat je met een paar sessies van je burn out afkomt, is erg groot.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl