Over Charles van Hesteren

Wie is Charles van Hesteren?

Charles_van_Hesteren_Kracht_van_Hypnose_01Charles van Hesteren is een gedreven hypnotherapeut, ervaren Master Hypnotist, Hypnose Trainer en Hypnose Coach. Hij heeft reeds jarenlange ervaring en know-how in coaching en hypnotherapie.

Charles is een gepassioneerde therapeut die jou op doeltreffende wijze helpt jezelf weer gezond en prettig te voelen. Ook brengt hij zijn kennis graag over op anderen door het geven van praktische workshops, boeiende, leerzame lezingen, de toonaangevende praktijkgerichte beroepsopleiding tot Hypnotherapeut en diepgaande masterclasses voor zowel particulieren als professionals uit het bedrijfsleven.

Charles – zijn achtergrond en visie

Ik ben groot gebracht in een internatonaal scheepvaartgezin; mijn vader was kapitein bij een rederij.
Ook ik ben – toen ik oud genoeg was- bij deze rederij gaan werken en heb daar van lieverlee de nodige diploma’s gehaald.
Maar ik voelde meer voor zelfstandigheid, het ondernemerschap.

Toen ik 17 jaar oud was, werd mij door een werkgever -die vertrouwen in mij had- de mogelijkheid geboden om op procentenbasis zelf een schip te exploiteren. Dat verliep naar beider tevredenheid wat mij veel zelfvertrouwen gaf.

Ik zocht naar een oplossing om geheel zelfstandig verder te kunnen en kwam er achter, na veel onderzoek en vragen bij diverse instanties en andere ondernemers, dat je via een kantonrechter meerderjarig verklaard kon worden; dit wordt ‘handlichting’ genoemd. Ik was toen 18 jaar. In die tijd was je pas op je 21e volgens de wet volwassen.

Na deze “handlichting” kon ik aan de slag en was zelf verantwoordelijk voor mijn handelen. Ik begon als ondernemer met wat spaargeld, wat ik best wel spannend vond. Het ondernemen ging met vallen en opstaan goed. In iedere tegenvaller zag ik een uitdaging om mijzelf te verbeteren en te groeien.

Omdat ik er van overtuigd ben dat je niet alles weet, heb ik altijd creatief gezocht naar mensen om mij heen die mij konden helpen met het uitbreiden van mijn kennis, het verbeteren van mijn ondernemers-vaardigheden zoals onderhandelen, gesprekstechnieken, etc.
In die tijd heb ik ontzettend veel geleerd van het luisteren naar anderen. En mijn nieuwsgierigheid heeft er voor gezorgd dat mijn bedrijf bleef groeien.

In 2001 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik gestopt met mijn scheepvaartbedrijf. ik heb veel geleerd van anderen en dat heeft mij er toe gebracht om al deze kennis en het doorzettingsvermogen verder te willen delen met anderen.
Ik ben weer gaan leren zodat ik mij verder kon ontwikkelen en kwam tot het besluit om mijn kennis en inzichten zowel op zakelijk gebied als op spiritueel bewustzijnsniveau te delen met anderen door een bedrijf te beginnen in coaching en opleidingen. Ik help -als coach en trainer- andere ondernemers (meer) succes te creëren, zowel privé als op zakelijk gebied.

Het gedrag van mensen heeft altijd mijn belangstelling gehad.
Ik ben vooral gefascineerd door de vraag waarom mensen soms dingen doen die ze niet willen doen of waarom ze soms zijn zoals ze niet willen zijn. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat mensen zich in veel situaties met weinig moeite een gedrag aanleren waardoor zij het leven gecompliceerd maken.

Het omgekeerde doen

Daarom ben ik mijzelf gaan afvragen of het gemakkelijk zou zijn om het omgekeerde te doen: een vorm van gedrag aanleren waarbij we ons wél gelukkig voelen. Het antwoord is ja! Als mens kun je je gedrag inderdaad snel, efficiënt en blijvend veranderen, waardoor je weer jezelf wordt en je leven met humor en plezier kunt beleven. En zo hoort het. Het leven is niet bedoeld om daar vechtend doorheen te moeten!

024-opleiding-de kracht van hypnoseDoor de jaren heen heb ik mijzelf gespecialiseerd in het aanpakken en oplossen van angsten, fobieën, pijnbestrijding en burn-out. Daarnaast begeleid ik veel mensen bij het aanpakken van spreekangst/stotteren. Maar in principe kan iedereen met elk probleem bij mij terecht. Ik ga de uitdaging graag aan om je snel en met blijvend resultaat te helpen.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe snel echte hypnose werkt, omdat ik zelf een angststoornis en burn-out heb overwonnen. Zonder medicatie, geen intensieve therapie, geen gewroet in het verleden of allerlei omslachtige oefeningen, maar door het inzetten van de PowerHypnose Methode (PHM). Een methode, door mijzelf ontwikkeld, waarbij ik mensen snel, effectief en blijvend van hun problemen kan verlossen. Met mijn methode laat ik het zelfgenezend vermogen, dat in ieder mens aanwezig is, (weer) ontwaken.

Aan de slag met je onderbewustzijn

006-happy-de kracht van hypnoseHet maakt niet uit waarvoor je komt, wat je hulpvraag ook is. Ik ga aan de slag met je onderbewuste. Het onderbewustzijn weet al wat je probleem is, hoe het ooit is ontstaan en heeft hiervoor ook de oplossing. Vandaar dat ik snel, veilig en doeltreffend kan werken.
De resultaten zijn er ook naar.’

Charles heeft opleidingen gevolgd en de bijhorende certificaten c.q. diploma’s gehaald voor Hypnotherapeut, Hypnose en NLP Practitioner, Master of NLP, Master Hypnotist, diverse masterclasses -o.a. IMR + Swan- en de opleiding tot Hypnose Trainer.
Zijn missie is om jou te helpen op weg naar een vrij en gelukkig leven, waarvan je zelf de regie in handen hebt. Dit is ook voor jou haalbaar! Zet dus die belangrijke eerste stap om eindelijk gelukkig en gezond te leven.Charles van Hesteren
Hypnotherapeut en Hypnosecoach

'De Kracht van Hypnose' is geregistreerd bij:
- International Coaches Register (ICR)
- The American Board of Hypnotherapy (ABH)
- Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
Charles_van_Hesteren_Kracht_van_Hypnose_icr_logo
Wij gebruiken cookies voor het analyseren van de activiteiten op deze website, het personaliseren van content en marketing. We gebruiken en delen informatie omtrent het gebruik van onze website met onze partners (oa. Google Analytics). View more
Accepteren
Weigeren