Hypnose als pijnbestrijding?


Hypnose voor pijnbestrijding, dat is een specialiteit van mij. Het is wel belangrijk om te realiseren dat pijn altijd een signaal is van het lichaam dat er iets niet goed is. Dat moet altijd eerst door een arts onderzocht worden. Maar als de pijn niet meer nodig is en het gaat niet vanzelf over, kan je heel goed hypnose gebruiken.

Hypnose voor bij de tandarts

hypnose als pijnbestrijdingNaar de tandarts gaan is nooit leuk, maar de pijn die veel mensen ondergaan, is goed te bestrijden met hypnose. Ik geef zelfs opleidingen aan tandartsen hoe ze hun patiënten kunnen helpen met (zelf)hypnose. Veel patiënten hoeven dan de verdovende prik niet meer te hebben. Ze komen terug van de tandarts zonder enige pijn te hebben gevoeld.

Dus voor dit soort behandelingen is hypnose een geweldige middel.

Brandwonden en hypnose

Een andere vorm van pijn zijn brandwonden, een hele zware pijn. Mensen die gewond zijn geraakt door kokend water of vuur, of zelfs in het Brandwondencentrum liggen, kunnen zeker baat hebben bij hypnotherapie. Er zijn niet namelijk niet altijd pijnstillers of medicijnen voor brandwonden, dus kan hypnose hiervoor goed voor worden ingezet.

Hypnose voor hoofdpijn en migraine

hypnose als pijnbestrijdingHoofdpijn en migraine zijn mooie voorbeelden hoe hypnose toegepast kan worden. Belangrijk blijft altijd de vraag ‘Wat is de oorzaak van de pijn?’ Pijn is ook bij ‘gewone’ hoofdpijn of migraine altijd een signaal van het lichaam dat er iets aan de hand is.

Hoofdpijn is heel dikwijls een spanning. Zodra de oorzaak achterhaald is, heb je die hoofdpijn niet meer nodig. Je kunt dan door middel van de hypnose de hoofdpijn of migraine ‘stil zetten’.

Pijn bij het bevallen

hypnose als pijnbestrijdingOp die manier kan je ook andere pijnen bestrijden, zoals bij een bevalling. Op zich een hele leuke gebeurtenis, maar ook een hele pijnlijke. Ik leer de vrouwen hoe ze tijdens hun bevalling hypnose kunnen gebruiken door middel van zelfhypnose zodat ze de bevalling zonder al te veel pijn kunnen doorstaan. En er dus ook van te kunnen genieten. Goed om te weten is dat hypnose altijd zelfhypnose is, want je doet het zelf.

Hypnose als pijnbestrijding werkt dus heel goed. Als de pijn niet helemaal bestreden kan worden, kunnen we met hypnotherapie vrijwel altijd wél de pijn verminderen.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl