Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Wanneer hypnotherapie gebruikt wordt, krijg je meer inzicht in jezelf en aan je klachten. Het is een veilige en effectieve manier om een verscheidenheid aan problemen te behandelen. Hierdoor wordt het gezien als krachtig hulpmiddel dat je kan helpen om je doelen te bereiken.

Wanneer je een hypnotherapiesessie ondergaat, zal een therapeut je helpen om in een staat van hypnose of trance te komen. Vervolgens wordt er op een positieve manier gewerkt aan de klachten die je ondervindt. Dit kan hij doen door het creëren van nieuwe copingmechanismen of door het herprogrammeren van negatieve overtuigingen. Door een positieve wending te geven wanneer je je in een staat van hypnose bevindt, zul je ervaren dat de problemen verholpen zullen worden.

Wat is het verschil tussen hypnose en hypnotherapie?

Vaak wordt gedacht dat hypnose en hypnotherapie hetzelfde zijn, dit is alleen niet het geval. Hypnose is een staat van bewustzijn die op verschillende manieren kan worden bereikt. Hypnotherapie maakt gebruik van hypnose om te helpen bij het oplossen van problemen. Daarnaast is het een trance waarbij je zelf de controle blijft houden. Hierdoor kun je je zelf op je eigen gevoelens richten.

Door iemand onder hypnose te brengen wordt een staat van ontspanning bereikt waardoor je bij het onderbewustzijn kunt komen. In dit onderbewustzijn zijn de diepere problemen verstrengeld waar je met je eigen gedachten niet bij kunt komen. Eigenlijk is hypnotherapie dus het doel waarbij hypnose het middel is.

Waar helpt hypnotherapie bij?

Hypnotherapie kan bij veel verschillende klachten een nuttig hulpmiddel zijn. Het helpt je namelijk om te leren luisteren naar onbewuste gevoelens en hoe je hier een positieve draai aan kunt geven. Daarnaast helpt het om je te voorzien van nieuwe inzichten die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Hypnotherapie kan onder andere bij de volgende problemen helpen:

  • Angsten en fobieën;
  • Depressie;
  • Slaapproblemen;
  • Pijn;
  • Eetstoornissen;
  • Stress;
  • Burn-out;
  • Trauma;
  • Verslaving;
  • Zelfvertrouwen

Met hypnotherapie verkeer je je in een ontspannen staat waarin je je compleet op je eigen gevoelens kunt richten. Een hypnotherapeut helpt je om in deze staat van ontspanning te komen en helpt je om jouw problemen op een dieper niveau aan te pakken.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Opleiding tot hypnotherapeut

Naast dat het hypnotherapie een manier is om zelf van verschillende problemen af te komen is het ook mogelijk om een opleiding te volgen tot hypnotherapeut. De kracht van hypnose biedt opleidingen aan die jou opleiden tot een volwaardig hypnotherapeut.

Tijdens de opleidingen leer je om alles met rust te gaan doen. Door praktijk en theorie te combineren word je professioneel opgeleid. Na de opleiding kun je direct aan de slag al hypnotherapeut.

Meer weten over hypnotherapie?

Hypnotherapie is een effectief hulpmiddel voor het verhelpen van problemen. Bij de kracht van hypnose hebben wij zelf veel ervaring opgedaan in onze eigen praktijk met hypnotherapie. Daarnaast bieden wij opleidingen aan om zelf een professioneel hypnotherapeut te worden.

Wanneer je meer informatie wilt over de werking van hypnotherapie is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij vertellen je graag alles over de werking van deze vorm van psychotherapie.

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl