Categorieën
Blog Hypnose Video

Is hypnose ontspanning of keihard werken?

Is hypnose ontspanning of is hypnose keihard werken?

 

Is hypnose ontspanning of juist niet? In principe is hypnose wel keihard werken, maar dat geldt voor je onderbewustzijn. Je hoeft dit zelf niet zo mee te maken, want voor jezelf is het een hele diepe ontspanning.

Het gebeurt helaas dat andere hypnosecoaches beweren dat het of juist alleen ontspanning is, of alleen keihard werken. Maar dat is meer een marketingtruc om hun concurrenten te willen aftroeven, want wat ze zeggen is niet waar. Helaas schept het alleen maar verwarring.

Hypnose is vooral ontspannen

hypnose ontspanningTijdens mijn hypnose consulten merk ik iedere keer weer dat de cliënt zich heel erg ontspannen voelt. Zowel tijdens als na de sessie. Veel mensen vragen zelfs na de sessie of ze niet nog een uurtje kunnen blijven omdat ze zich zo lekker ontspannen voelen.

Sommigen vallen zelfs in slaap tijdens de hypnose sessie, terwijl het werken in het onderbewustzijn doorgaat. Zodra ze wakker worden en opstaan voelen ze zich opgeruimd en uitgerust. Je bent dus niet bekaf na de hypnose.

Bij hypnose werkt je onderbewustzijn hard

hypnose ontspanningIs hypnose dan toch hard werken? Ja, maar dat is het proces wat in hun onderbewustzijn afspeelt om trauma’s, burn out, ADHD en zeker angsten en onzekerheden te helen. Alle radartjes die nodig zijn worden door hypnose aangezwengeld om problemen op te lossen.

Tijdens de hypnose begeleid ik je hier in, je hoeft alleen maar te luisteren naar wat ik zeg. We spreken van te voren af wat ik ga zeggen en wat ik ga doen. Vanuit die ontspannen sfeer ga ik je onderbewustzijn aan het werk zetten. Je kunt het vervolgens loslaten en je onderbewustzijn pakt het verder op.

Je hoeft overigens niet bang te zijn, want als ik iets zeg wat wij niet afgesproken hebben, dan kom je vanzelf uit je hypnose.

Bij hypnose doe je ‘Select & Delete’

hypnose ontspanningEen probleem oplossen met hypnose is net zoals het opruimen van bestanden op je computer; wat heb ik wel nodig, wat heb ik niet nodig? Wat je niet nodig hebt, gooi je eruit.

Eigenlijk letterlijk en figuurlijk selecteer je wat je niet nodig hebt, en klikt vervolgens op de delete knop. Dat is hoe hypnose ook werkt. Dat is opruimen, en dat geeft zeker als de klus is geklaard, een goed ontspannen gevoel.

Na een hypnose sessie bij mij ga je dus volledig ontspannen de deur uit, terwijl je ondertussen keihard hebt gewerkt.Charles van Hesteren
Hypnotherapeut en Hypnosecoach

'De Kracht van Hypnose' is geregistreerd bij:
- International Coaches Register (ICR)
- The American Board of Hypnotherapy (ABH)
- Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
Charles_van_Hesteren_Kracht_van_Hypnose_icr_logo
Wij gebruiken cookies voor het analyseren van de activiteiten op deze website, het personaliseren van content en marketing. We gebruiken en delen informatie omtrent het gebruik van onze website met onze partners (oa. Google Analytics). View more
Accepteren
Weigeren