Nare dromen, nachtmerries en slaapwandelen

 

Ik krijg vaak de vraag van mensen ‘Kun je wat met nare dromen en nachtmerries?’ Dat kan ik met hypnose inderdaad aanpakken. De mens droomt om alle informatie, gedachten en emoties die je die dag hebt opgedaan, ’s nachts te verwerken. Nachtmerries zijn wat steviger natuurlijk. Dat gaat vaak gepaard met zweten, angsten en in paniek wakker worden.

Veel mensen slapen dan gewoon door, maar worden ze dan ’s ochtends toch bezweet en paniekerig wakker.

Dromen hebben een boodschap

050-dekrachtvanhypnoseHypnose voor nachtmerries en nare dromen werkt echt heel goed. We gaan eerst kijken wat de oorzaak is van die nachtmerries en hoe vaak ze voorkomen. Want die nare dromen hebben namelijk een boodschap en die proberen wij eruit te halen.

We gaan kijken naar de vraag ‘wat betekent die droom voor jou?’ Als dezelfde droom of nachtmerrie steeds terugkomt of steeds enger wordt, is hij dan nog wel nodig voor jou?

Nachtmerries zijn vaak opeengestapelde nare dromen, want ze worden maar herhaald en herhaald.

Als je nachtmerries hebt en word je de volgende ochtend ‘gesloopt’ wakker, dan wordt het tijd het probleem aan te pakken.

Hulp bij slaapwandelen

051-dekrachtvanhypnoseDatzelfde geldt ook voor slaapwandelen. Mensen weten niet waar het vandaan komt en sterker nog, dat ze het überhaupt doen. Slaapwandelen kan best nare gevolgen hebben.

Vaak ontstaat het vanuit een droom dat je ‘iets moet gaan doen’ om vervolgens uit je bed te stappen en te gaan lopen. Met alle gevolgen van dien. De volgende ochtend weet je niet meer dat je dat hebt gedaan, maar je wordt wel vermoeid wakker.

Maar het ‘goede’ van slaapwandelen is dat het ook een soort van trance is. Omdat hypnose dat ook is, kunnen we slaapwandelen met hypnose heel goed oplossen.

Hypnose bij PTSS Post Traumatisch Stress Syndroom

PTSS is ook vaak een oorzaak bij nachtmerries. Dromen is een verwerkingsproces, ook van nare gebeurtenissen uit het verleden met allerlei stressfactoren en nare beelden in je hoofd. Omdat je steeds nachtmerries krijgt van diezelfde nare gebeurtenissen, geeft dat aan dat je het nog niet verwerkt hebt.

Tijdens onze hypnosesessies passen we bij nachtmerries vaak regressie toe; we gaan de gebeurtenissen uit het verleden overschrijven. Dit betekent juist niet dat je de pijn nog een keer moet voelen, maar juist gaat helen. Dat is een speciaal onderdeel van hypnotherapie.

Dankzij hypnose kan je een stuk rustiger slapen en daardoor overdag ook een stuk relaxter zijn. Het slagingspercentage van nachtmerries oplossen met hypnose is zeer hoog.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl