Beroepsopleiding Hypnosetechnieken en Communicatievaardigheden

opleiding hypnotherapeut

Een toonaangevende, complete -en praktijkgerichte- beroepsopleiding waar je èn aan jouw persoonlijke ontwikkeling werkt èn leert hoe je ook anderen snel, doeltreffend en blijvend kan helpen.

Je wordt o.a. opgeleid in Directe Hypnose, Indirecte Hypnose en Conversationele Hypnose.

Daarnaast reikt deze opleiding jou diverse (therapeutische) technieken, (coachings)vaardigheden en NLP-tools aan voor persoonlijke ontwikkeling en als doeltreffende ondersteuning van je cliënten/patiënten.

Een beroepsopleiding met een “no-nonsens” aanpak, persoonlijke aandacht, to-the-point, praktisch en praktijkgericht.

Wat is hypnose?

Hypnose is een krachtige manier om in diepe ontspanning te raken waarbij je gefocust bent op je onderbewustzijn waar alle informatie, hulpbronnen en antwoorden zijn opgeslagen.

Hypnose is dus helemaal niet eng of zweverig!
Het is een tool om je te helpen ontspannen, minder stress en meer plezier in je leven te ervaren.
Je kunt hypnose gebruiken- in combinatie met allerlei andere interventietechnieken, coachingstools en therapeutische vaardigheden- om je te ondersteunen bij het creëren van meer succes in je leven, je communicatieve vaardigheden te verbeteren, meer rust en ontspanning te ervaren, meer gefocust te zijn, je gestelde doelen te bereiken, jezelf verder te ontwikkelen en nog heel veel meer.

Voor wie is deze opleiding?

Steeds meer professionals in diverse werkterreinen ontdekken de Kracht van Hypnose.
Managers, leidinggevenden, ZZP-ers, presentatoren, docenten en trainers die de geleerde technieken inzetten als krachtige communicatie- en organisatietool.

Consultants, coaches en therapeuten die het als extra gereedschap inzetten in de praktijk, o.a. als middel voor pijnbestrijding (in plaats van een verdovende prik).
En andere hulpverleners die hypnosetechnieken en communicatievaardigheden inzetten om cliënten nog beter van dienst te zijn.

Wil je verschillende Ontspanningstechnieken, Regressietechnieken en Coachingtools leren voor zelfontwikkeling, groei of om je leven een boost te geven? Een toolbox gebruiken die je in uiteenlopende situaties kunt gebruiken om je kennis, vaardigheden en competenties te verbeteren en uit te breiden? Dan is deze opleiding geschikt voor jou!

Voor NLP-Masters die de kracht van hypnose willen gebruiken in combinatie met NLP is deze opleiding een prima aanvulling/uitbreiding.

Gecertificeerd en geaccrediteerd

De opleiding is zowel gecertificeerd als geaccrediteerd door IHR (International Hypnotherapist Register), het ICR (International Coaches Register), de HVNL (Hypnose vereniging Nederland) en de ABH (American Board of Hypnotherapy). Dat maakt deze opleiding een unieke èn complete ISO-9001 gecertificeerde beroepsopleiding!
Ook is deze opleiding geregistreerd bij het CRKBO. De opleiding is dus vrijgesteld van BTW!

Hoe werkt deze opleiding?

Vanaf dag één van de opleiding leer je verschillende vormen van hypnose toepassen en reiken wij je diverse therapeutische tools en coachvaardigheden aan. Uiteraard ontbreekt de nodige theoretische kennis en informatie niet.
Elke les wordt afgestemd op de deelnemers waarbij theorie en praktijk elkaar zoveel mogelijk afwisselen.
Het regelmatig oefenen en praktisch toepassen van de diverse technieken, vaardigheden en tools is daarbij vanzelfsprekend.

Wat kan ik na afronding van de opleiding?

Je hebt een krachtige toolbox in handen om jouw leven en dat van anderen te verrijken. Je kunt jezelf en/of anderen helpen bij zelfontwikkeling, groei en het aanpakken en oplossen van allerlei vragen. Alles wat je geleerd hebt is toepasbaar op elk gebied in je leven: in je werk, je privéleven, ter ondersteuning van anderen, etc.
Als manager, leidinggevende, docent, trainer, presentator, kun je de hypnosetechnieken en communicatievaardigheden breed inzetten als ‘organisatie- en communicatietool’.
Je kunt aan de slag in je eigen praktijk als hypnotherapeut en/of hypnose coach en mensen met uiteenlopende problematiek snel, doeltreffend ondersteunen met blijvend resultaat.

Opleidingsmogelijkheden

Deze opleiding wordt in 2 varianten aangeboden:
1: de 10-daagse voorjaars- en najaarsopleiding, waarbij je in 4 maanden de opleiding afrondt;
De 10-daagse opleiding bestaat uit 4 blokken:
1e blok; 3 dagen;
2e blok; 2 dagen;
3e blok; 2 dagen;
4e blok; 3 dagen.

2: de 7-daagse “Summerschool”; de versnelde, intensieve variant van één week in de zomervakantie.

Inhoud van de opleiding

 • Je leert wat echte hypnose is, wat het niet is en dat er vele toepassingsgebieden zijn van hypnose;
 • Je leert o.a. directe hypnose, indirecte hypnose, conversationele hypnose en nog veel meer;
 • je leert diverse (NLP)-technieken om snel op andere mensen af te kunnen stemmen, je cliënten “te lezen”, te werken aan een sterke vertrouwensband, snel te kunnen reageren bij veranderingen en hoe je jouw strategie daarop aan kan passen;
 • je leert wat de invloed van taal is, je leert diverse taalpatronen en communicatievaardigheden waardoor weerstand vermindert (bij jezelf en anderen), hoe je iemand in (diepe) ontspanning kunt krijgen èn houden en hoe je anderen zo goed mogelijk kunt begeleiden;
 • je leert de kracht van suggestie kennen en hoe je met suggestief taalgebruik een positief effect kunt hebben op je omgeving;
 • je oefent je in ontspanningstechnieken zodat je meer relaxed kan zijn tijdens je werk, in je privéleven of in welke situatie dan ook;
 • je leert verschillende technieken en vaardigheden die je in je dagelijks leven kan toepassen voor zelfontwikkeling, ontspanning, minder stress, meer succes, focus, daadkracht, etc.;
 • je leert met je onderbewustzijn communiceren zodat je moeiteloos jouw doelen om kan zetten in daden;
 • je leert hoe je mensen in je omgeving kan helpen en begeleiden om het beste uit hun leven te halen;
 • je leert verschillende inducties toepassen: de fascinerende Dave Elman inducties (directe hypnose), Estabrooks inducties, Ericksoniaanse hypnose (indirecte hypnose, conversationele hypnose);
 • je leert wat convincers zijn;
 • je leert diverse regressietechnieken;
 • je leert werken met ideomotorische signalen;
 • je leert nog veel meer therapeutische tools en coachingsvaardigheden……..
 • Jaarlijkse GRATIS terugkomdag; uitwisselen van ervaringen met andere (oud) deelnemers, oefenen/leren, feedback, etc;
 • Mogelijkheid tot deelname aan de intervisie & oefenmodule: 4x per jaar uitwisselen, intensief oefenen en verfijnen van alle technieken, tools en vaardigheden.

Data en tijden

De 7-daagse “Summerschool” 2019
Maandag 5 t/m zondag 11 augustus 2019
Alle lesdagen zijn van 09.00 tot 18.00. De examendag is van 09.00-15.00 uur.

Let op! Er geldt een vroegboekkorting. Scrol voor meer informatie verder naar beneden.

De 10-daagse opleiding najaar 2019
Blok 1: vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september 2019
Blok 2: zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019
Blok 3: zaterdag 09 en zondag 10 november 2019
Blok 4: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december 2019
Alle lesdagen zijn van 10.00-17.00 uur met soms een uitloop tot 18.00 uur. De examendag is van 09.00 tot 15.00 uur.

Let op! Er geldt een vroegboekkorting. Scrol voor meer informatie verder naar beneden.

Aanvullende informatie

Opleidingsniveau
Deze beroepsopleiding is op MBO+/HBO- niveau. Er zijn geen vooropleidingseisen, maar het is wel wenselijk dat je minimaal een MBO+ werk- en denkniveau hebt.

Theorie- en praktijkexamen
De beroepsopleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijk examen. Bij afsluiting met goed gevolg, ontvang je een door ABH internationaal erkend certificaat. Je kunt je bij ABH inschrijven als “Hypnose Master Practitioner” (hier zijn kosten aan verbonden).

Je ontvangt een door IHR en ICR geaccrediteerd certificaat van deelname waarna je kunt inschrijven als Internationaal Register Hypnotherapeut bij IHR en als Hypnose-coach bij ICR (hier zijn kosten aan verbonden).
En je kunt je aanmelden bij de HVNL als hypnotherapeut (hier zijn kosten en aanvullende eisen aan verbonden).

Waar
De 10-daagse opleiding en de summerschool wordt gegeven in de omgeving van Rotterdam/Zwijndrecht.

Groepsgrootte
Maximaal aantal deelnemers: 16 personen die begeleiding krijgen van 2 ervaren en gecertificeerde trainers zodat de persoonlijke aandacht voor de deelnemers gewaarborgd is. Voor de summerschool geldt een maximum van 12 deelnemers.

Investering
De investering voor de beroepsopleiding is inclusief koffie/thee en lunches op alle opleidingsdagen, certificaten, professionele begeleiding, theorie- en praktijkexamen, administratiekosten en syllabus. De prijs is dus ALL-IN: je betaalt géén extra kosten voor inschrijving en/of examen

De 10 daagse opleiding kost 2.150,00
De 7-daagse “Summerschool” kost € 1.600,00

Vroeg inschrijven loont!
Wil jij deelnemen aan de beroepsopleiding? Laat dan jouw voordeel niet liggen. Schrijf je op tijd in en PAK DIE VROEGBOEKKORTING!

Summerschool 2019
Schrijf jij je vóór 01 maart 2019 in voor de “Summerschool” van 2019? Dan ontvang je een korting van € 350,00 p.p..

Schrijf jij je in vanaf 01 maart t/m 30 april 2019 voor de “Summerschool” van 2019? Dan ontvang je een korting van € 250,00 p.p..

Schrijf jij je in vanaf 01 mei t/m 30 juni 2019 in voor de “Summerschool” van 2019? Dan ontvang je een korting van € 150,00 p.p..

LET OP: bij inschrijving vanaf 01 juli 2019 ontvang je dus géén korting meer en betaal je € 1.600,00 p.p. voor de “Summerschool”!

10-daagse najaarsopleiding 2019
Schrijf jij je vóór 01 april 2019 in voor de “najaarsopleiding” van 2019? Dan ontvang je een korting van € 350,00 p.p..

Schrijf jij je vanaf 01 april t/m 31 mei 2019 in voor de “najaarsopleiding” van 2019? Dan ontvang je een korting van € 250,00 p.p..

Schrijf jij je vanaf 01 juni t/m 31 juli 2019 in voor de “najaarsopleiding” van 2019? Dan ontvang je een korting van € 150,00 p.p..

LET OP: bij inschrijving vanaf 01 augustus 2019 ontvang je dus géén korting meer en betaal je € 2.150,00 p.p. voor de “najaarsopleiding”!

Betalen in termijnen
Onder voorwaarden is betalen in termijnen mogelijk tot 8 weken voor aanvang van de betreffende opleiding.

Inschrijven?
Indien je wilt deelnemen aan de beroepsopleiding, meld je dan hieronder aan. Zet bij “opmerkingen” voor welke opleiding je in wilt schrijven. Je hebt 14 dagen bedenktijd na ontvangst van de aanmeldbevestiging.

Trainer Charles van Hesteren

hypnose opleiding Charles van HesterenCharles van Hesteren is lid van de NVNLP (Nederlandse vereniging voor NLP) en aangesloten bij de HVNL (Hypnose vereniging Nederland), IHR (International Hypnotherapist Register) en ICR (International Coaches Register). De Kracht van Hypnose is als Agentschap verbonden aan het IHR en ICR en geeft door IHR en ICR geaccrediteerde trainingen. Charles is daarnaast als gecertificeerd Master Hypnotist en Hypnose Trainer aangesloten bij de ABH (American Board of Hypnotherapy). Charles heeft meer dan 15 jaar ervaring in hypnose. Charles’ trainingen zijn niet alleen leerzaam en inspirerend maar zeker ook ontspannen en leuk.

Aanmelden opleiding Internationaal Register Hypnotherapeut

Hypnose opleiding
Bezig met versturen

Charles van Hesteren
Hypnosecoach

'De kracht van hypnose' is geregistreerd bij:
- Hynose Vereniging Nederland
- International Hypnotherapist Register (Full Certified)
- The American Board of Hypnotherapy
- Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)
- International Coaches Register

Charles_van_Hesteren_Kracht_van_Hypnose_HVNL-Logo-150-px-150x150 Charles_van_Hesteren_Kracht_van_Hypnose_icr_logo