Examenvrees oplossen met hypnose

Jongeren moeten presteren

Examenvrees. Veel mensen hebben daar last van. Examenvrees kan verschillende oorzaken hebben. Bij jongeren geldt dat ze al vanaf hun schooltijd moeten presteren. Maar als dat eens mislukt, dat denken ze vaak ‘ik kan dat niet’, wat vervolgens een blokkade opwerpt. Door die spanningen vergeten ze dingen vaak, ze kunnen bepaalde stof niet in hun geheugen opslaan, of het boek wat ze moeten lezen lukt niet. Kortom, stress op stress.

Leren opslaan in geheugen

044-dekrachtvanhypnoseExamenvrees is met hypnotherapie goed te verhelpen. Tijdens een coaching sessie laten we de persoon voelen hoe het is om in hun eigen kracht te staan. Bij hypnose hanteren we diverse technieken om te aan leren dat ze dingen wél kunnen opslaan in hun geheugen. Daar zijn bepaalde methodes voor en het is voor iedereen anders welke aanslaat. Maar dat het werkt is een feit.

Examenvrees en faalangst

Wat bij examenvrees met name belangrijk is is om die angst weg te halen. Er is ooit een angst ontstaan. Je hebt ooit een keer een examen gedaan wat niet helemaal goed verliep. Dus dan heb je al snel de aanname gemaakt ‘dan gaat het volgende examen ook slecht’.

Examenvrees heeft altijd te maken met faalangst. Je bent bang dat je iets niet kan wat een ander wel kan. Maar het principe bij leren is: alles wat een ander kan, kan jij ook. Misschien nog wel beter!

Hypnose voor geheugenproblemen

Voor ouderen geldt dezelfde methode. Alleen hebben zij vaak de overtuiging ‘Ja maar ik vergeet zoveel’. Maar ook daarvoor geldt dat ze wel degelijk alles kunnen opslaan in hun geheugen. Met hypnose kunnen we namelijk bepaalde delen in de hersenen stimuleren die informatie beter opslaat en vasthoudt. Door deze wetenschap is hypnose een enorm goed middel om examenvree, leer- en geheugenproblemen op te lossen.

Dankzij hypnose heb ik geen examenvrees meer

045-dekrachtvanhypnoseIk ben zelf ervaringsdeskundige, want ik heb zelf ook veel examens moeten doen in mijn leven, maar faalde vaak. Tot die keer dat ik wel slaagde, iemand tegen mij zei ‘Je kunt zo goed leren, waarom ga jij niet verder studeren?’ Maar ik sputterde tegen met ‘Nee, ik kan geen examens doen, alleen makkelijke.’

Maar uiteindelijk bleek dat ik het mezelf veel te moeilijk had gemaakt met de aanname dat ik geen moeilijke examens kon doen door het verleden. Helaas ben ik er pas op latere leeftijd achter gekomen dat ik ontzettend goed kan leren, meer dan ik ooit had gedacht.

Dankzij hypnose heb ik geleerd om informatie anders op te slaan en dus te slagen. Dus de truc is als het een keer wel gelukt is, om tegen jezelf te zeggen dat het gewoon makkelijk is. Daarmee haal je je angst weg, want iedereen kan gewoon examen doen.

De wil om te leren is belangrijk

Als je van je examenvrees wilt afkomen, is de wil om de slagen wel heel belangrijk. Wil je die studie wel doen? Wil je datgene wel leren? Dat is een groot verschil met als je iets moet leren. Dat is een stuk moeilijker, maar ook dan is het mogelijk om wél te slagen voor het examen. Maar als je iets doet wat je zo graag wilt, zal je te allen tijde slagen. Zeker dankzij hypnose.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl