Kan hypnose op afstand?

Ik krijg wel eens de vraag ‘Ik wil onder hypnose voor mijn fobie, maar ik heb ook een druk leven, weinig tijd, de afstand naar jou is te ver. Doe jij ook hypnose op afstand?’

Nee, dat doe ik niet. Ik weet wel dat het gebeurt hier en daar, maar ik vind dat niet verantwoord. Bij iemand onder hypnose brengen en van zijn probleem afhelpen draait alles om het persoonlijke contact.

Coaching via de telefoon of Skype is wel mogelijk, dit doe ik regelmatig. Maar bij hypnose moet ik het hele lichaam zien zodat ik de reactie van de cliënt kan zien. Hypnose is een serieuze zaak dus ik doe dat altijd één-op-één. Daarbij als er persoonlijk contact is, zie ik ook de motivatie bij de mensen om van hun probleem af te komen.

De reactie van de cliënt zien

hypnose op afstand

Voor een hypnose sessie wil ik dus de persoon zien, zodat ik de reactie zie wat er met hem gebeurd. Als therapeut ben ik heel gevoelig voor reacties van cliënten onder hypnose, en dat kan ik niet waarnemen op afstand.

Ik wil 100% kwaliteit leveren, iets wat ik alleen kan doen als ik de persoon fysiek kan waarnemen. Ik wil en moet de mensen in de gaten houden tijdens een hypnose sessie want we zijn met serieuze en emotionele dingen bezig. Vooral als je praat over dwangneuroses, angsten, ADHD of voor pijnbestrijding.

Teleurstellingen voorkomen én terugdraaien

Als mensen heel makkelijk via de telefoon of via Skype hun problemen willen oplossen, en geen moeite nemen om fysiek langs te komen naar mijn hypnosepraktijk, dan vraag ik me af of het wel zinvol is om hypnose op afstand te doen.

Helaas heb ik wel een aantal cliënten geholpen, die bij een andere hypnotherapeut op afstand hypnose hadden ondergaan. Ik zeg helaas, want zij waren teleurgesteld en niet tevreden met het resultaat en zeiden zelfs ‘hypnose werkt niet’. Gelukkig heb ik het tegendeel kunnen bewijzen.

Kleine fysieke signalen zijn belangrijk voor de hypnosecoach

hypnose op afstandNog niet zo lang geleden had ik een dame bij mij in de praktijk die tijdens de sessie voor vliegangst totaal niet reageerde. Maar op een gegeven moment zag ik wel haar voet bewegen als ik iets specifieks zei. Dus die voet gaf voor mij al die antwoorden die ik nodig had, antwoorden die zijzelf niet kon geven.

Daarbij kan het ook zijn dat een cliënt komt voor een bepaald probleem, maar er tegelijkertijd ook andere dingen spelen, die ik in het lichaam kan waarnemen. Als ik na afloop daar een vraag over stel, blijkt dit altijd te kloppen.

Het gebeurt vaak dat naast het oorspronkelijke probleem te hebben opgelost, er ook andere dingen in het lichaam zijn opgelost of verwerkt. Daar kwamen de cliënten niet voor, maar is wel mooi meegenomen.

Op die manier kan ik het hele lichaam uitlezen, maar dan heb ik ook wel het hele lichaam nodig.

Als mensen echt niet naar mij toe kunnen komen, dan zoeken we wel een andere oplossing.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl