Wat is zelfhypnose?

Wij leren de mensen tijdens onze trainingen en opleidingen hoe ze zelfhypnose kunnen gebruiken. Want de vraag ‘wat is zelfhypnose’ wordt veel gesteld. Zelfhypnose is wel iets waarvan je goed moet weten waarmee je bezig bent, maar in principe is het vrij simpel.

Waarom ga ik het doen? Hoe lang doe ik het? Wat ga ik (her)programmeren in mijzelf?

Veel cliënten die bij mij in de praktijk komen voor problemen als pijnklachten, leer ik ook vaak zelfhypnose. Dit doe ik omdat het niet de bedoeling is dat mensen vaak bij mij terugkomen. We willen de mensen in zo’n kort mogelijke tijd helpen, maar ook dat ze zichzelf thuis verder kunnen helpen. En daar is zelfhypnose bijzonder geschikt voor.

Zelfhypnose kun je overal doen

En dat hoeven ze niet alleen thuis te doen, want het kan ook in de trein, in de bus, in de auto (als je zelf niet rijdt), zelfs tijdens het wandelen. Als ze van ons goed aangeleerd krijgen hoe ze zichzelf onder zelfhypnose kunnen brengen, kunnen ze grote stappen in hun vooruitgang maken.

Ze gaan echt aan hun eigen problemen werken en dat werkt erg motiverend.

Het kan voor zowel kleine als grote problemen worden gebruikt. Voorbeelden zijn b.v. slaapproblemen, het in slaap komen, of doorslapen. Zelfhypnose kan er dan voor zorgen dat je de spanning uit je lichaam gaat halen en dieper ontspannen wordt.

Of mensen die last hebben van een drukke omgeving, bij bepaalde aandoeningen en ziektes, of drukke gedachten onder controle krijgen en stilte creëren.

Voor stressmanagement is het handig om zelfhypnose te kunnen doen, en zeker voor managers die met het zweet onder hun oksels moeten presteren.

Zelfhypnose als EHBO

Zelfhypnose is ook goed te gebruiken als EHBO tool, b.v. als je je stoot, of een snee of wond aan je vinger hebt. Je kunt je vinger, of dat deel van je lichaam met zelfhypnose voorstelt dat je de pijn stopzet of de wond snel geneest.

We moeten ons wel realiseren dat pijn een signaal is van het lichaam. Dat is goed. Maar als je een gebroken been hebt en je zit in het gips, dan weet je dat wel. Dus dan is het fijn om de pijn dan stil te kunnen zetten.

En dat gebeurt dan ook. Je maakt dan aanspraak op je eigen zelf genezend vermogen. Het signaal is geweest (breuk) en nu is het tijd voor heling zónder pijn.

Zelfhypnose is een hele mooie tool, ik leer het de mensen graag.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl