Stotteren verhelpen met hypnose

 

Stotteren komt best vaak voor. Je kent vast wel iemand die stottert. Deze mensen vinden het vaak eng om in gezelschap te praten. Of zijn bang om een presentatie te moeten geven.

stotteren verhelpenHypnotherapie en coaching is uitermate geschikt om stotteren te verhelpen. Stotteren kunnen we heel eenvoudig aanpakken met hypnose. Het kan in ieder geval veel minder worden. Maar mijn ervaring is dat het meestal helemaal verdwijnt.

Stotteren is helemaal niet nodig.

Stotteren is niets anders dan een soort van nervositeit die is opgebouwd onder spanning waardoor je een angst hebt ontwikkeld. Iedereen heeft wel eens ervaren dat ze niet uit hun woorden kunnen komen.

Alleen als je stottert doe je dat ietsje meer dan een ander. Jij bent vaak zelf degene die het stotteren het vervelendst vindt. Andere mensen hebben er meestal niet zo’n last van.

Ademhalingsoefeningen bij stotteren

We gaan je helpen met je ademhaling en we gaan vooral de focus verleggen zodat we rust gaan creëren in je lichaam. Er zit vaak een bepaalde spanning in je lichaam door een blokkade of een angst.
Je ademhaling gaat dan helemaal fout wat de nervositeit alleen maar erger maakt. Door dit weg te nemen zal je snel ervaren dat stotteren weggaat.

Stotteren heeft ooit eens een functie voor je gehad

040-dekrachtvanhypnose

Het stotteren is ooit ergens ontstaan. Wij gaan met je op zoek waar dat is ontstaan om daarna het euvel weg te halen. Je hebt het dan niet meer nodig.

Als je vroeger op school of tijdens een presentatie iets wilde vertellen wat niet goed uitpakte, ging je daardoor hakkelen. Misschien veroorzaakt door iets heel simpels als ‘even een foute ademhaling’. Maar sinds die tijd heb je dat anker gelegd voor het stotteren in soortgelijke situaties.

Stotteren en zingen

Als stotteraars gaan zingen is het stotteren weg. Zingen is namelijk een hele andere energie, de ademhaling is anders en je let niet meer op je woorden. Bij praten doe je dat wel; want je wilt of moet immers iets vertellen.

Vooral bij moeten, is de druk hoger want je moet ‘presteren’. En dan kan er wel eens een blokkade ontstaan, die vaak uit het verleden komt.

Stotteren is heel goed op te lossen met hypnose en later zelfhypnose. We weten waar de knelpunten zitten zodat we je er snel vanaf kunnen helpen. Hypnose helpt ook bij presentatieangst en spreken in het openbaar.

De mogelijkheden met hypnotherapie

Hypnotherapie is een uitstekende therapievorm om klachten, vragen en problemen aan te pakken. Er zijn vele voordelen en mogelijkheden die hypnotherapie biedt. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Angsten &
fobieën

Burnout
Klachten

AD(H)D
Klachten

Succes
behalen

Zelfgenezing
stimuleren

Meer weten?

De Kracht van Hypnose verzorgt consulten hypnotherapie in de Drechtsteden. Heb je vragen over hypnose, hypnotherapie ?
Of wil je meer weten over de opleidingen? Kom dan met ons in contact!

Ook telefonisch bereikbaar

Ons telefoonnummer is: 085-77 33 743.
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Tussen 09.00-17.00 uur!
Tijdens het geven van consulten, staat de telefoon uit.
Stuur een E-mail naar: charles@dekrachtvanhypnose.nl